Boszniában bukkant fel Bese Gergő, a szexbotrányba belebukott egykori NER-es „sztárpap”

Boszniában bukkant fel Bese Gergő, a szexbotrányba belebukott egykori NER-es „sztárpap”

Bese Gergő római katolikus plébános házszentelést tart a kormányfő hivatalának otthont adó Karmelita kolostorban vízkereszt napján, 2022. január 6-án. Mellette Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. (Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ismert boszniai kegyhelyen látták a nemrég botrányba keveredett és egyháza által a szolgálat alól felfüggesztett Bese Gergő atyát – számolt be a Blikk olvasói fotók alapján. A korábban a NER „sztárpapjaként” számon tartott Bese azután jelentette be visszavonulását, hogy kiderült, melegpartikra járt. Most Bosznia-Hercegovina főleg horvátok lakta településén, Medjugorjében bukkant fel. Medjugorje azután vált ismertté, hogy az 1980-as évek eleje óta többen arról számoltak be, hogy megjelent előttük Szűz Mária. Medjugorje az elmúlt negyven évben komoly keresztény kultuszhely lett, nyaranta ezrével özönlenek a fiatalok egy ott tartott keresztény nyári táborba, ősszel zarándoklatok vannak és a keresztény közösség tagjai folyamatosan keresik fel a helyet. Mint most is, október második felében. Sokan érkeznek oda Magyarországról is, hiszen magyar nyelven is miséznek.

A lap olvasója szerint Bese Gergő igyekezett elkerülni, hogy felismerjék, a fejét lehajtva, napszemüvegben ment misére, és nem is a püspöki szálláson lakik, hanem szállodában. Korábban arról beszélt, hogy szeretne csendben bűnbánatot gyakorolni, bizonyára ezért utazott Medjugorjébe.

Bese Gergőről szeptember elején derült ki, hogy vele azonos neműekkel ápolt intim viszonyt, melegpartikon vett részt, és erről felvételek is készültek. Bese atyát felfüggesztették és bejelentette visszavonulását is. Akkor azt nyilatkozta: rászedték, naivságát kihasználták és elveszítette a józan ítélőképességét. A kormánypárti tábor népszerű papja egyébként rendszeresen ostorozta az úgynevezett LMBTQ-propagandát. A papot gyorsan felfüggesztette a kalocsa-kecskeméti érsek, és Orbán Viktor Facebook-oldaláról is eltűntek azok a felvételek, amelyeken Bese felszentelte a Karmelitát. Bese még Hodász Andrásnak is többször nekiment, például coming-outjával kapcsolatban, akkoriban rendszeresen hasonlították össze a két papot a jobboldali nyilvánosságban.

Címkék: pap, Bese Gergő