A volt FIFA-elnökkel is találkozott svájci látogatásán Orbán Viktor

A volt FIFA-elnökkel is találkozott svájci látogatásán Orbán Viktor

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, a FIFA volt elnöke találkozójukon Zürichben 2023. november 21-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Svájci látogatása során Orbán Viktor miniszterelnök kedden Zürichben találkozott a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) korábbi elnökével - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A miniszterelnök és a sportvezető kötetlen beszélgetést folytatott „közös szenvedélyük”, a labdarúgás helyzetéről és legutóbbi eseményeiről – mondta a sajtófőnök.

Ugyan a közlemény nem nevesítette, a FIFA egykori elnöke Joseph Blatter, aki a szervezet 2015-ben kirobbant korrupciós botránya miatt még abban az évben lemondott. A vád szerint a FIFA még 2011-ben kétmillió svájci frankot utalt át Michel Platini volt UEFA-elnöknek, és a kifizetés jogcímét nem tudták igazolni. A svájci bíróság végül tavaly felmentette a korrupció vádja alól Blattert és Platinit is.