Svájcba utazott Orbán Viktor

Svájcba utazott Orbán Viktor

Orbán Viktor miniszterelnök (Forrás: Orbán Viktor/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Svájcba utazott Orbán Viktor – erről Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke tájékoztatta az MTI-t. A miniszterelnök még ezen a napon Bernben tárgyal az ország vezetőivel, Alain Berset svájci szövetségi elnökkel és Ignazio Cassis külügyminiszterrel. A magyar delegáció tagja Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter és Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója is.

Orbán Viktor szerdán átfogó politikai beszédet tart Zürichben. Az idén 90 éves rangos svájci konzervatív hetilap, a Weltwoche jubileumi ünnepségén szólal fel a kormányfő; az eseményen pódiumbeszélgetés is lesz, amelyet a Weltwoche főszerkesztője, Roger Köppel svájci néppárti parlamenti képviselő moderál.

Lapunk már egy hónappal ezelőtt beszámolt róla, hogy az eseményre a beugró fejenként 90 svájci frankba, vagyis mintegy 36 ezer forintba került, és ezért a vendégek a hirdetés szerint egy fogadáson is részt vehetnek a Dolder Grand nevű ötcsillagos, kastélyra hajazó zürichi luxushotelben. A hetilap honlapján az eseményt beharangozó hirdetésben most már akkor az állt, hogy a rendezvény teltházas.