Telt ház lesz Orbán Viktor svájci hakniján

Telt ház lesz Orbán Viktor svájci hakniján

Az esemény honlapja azzal, hogy minden jegy elfogyott.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Október huszadikán mi írtuk meg a magyar sajtóban először, hogy Orbán Viktort hívta meg 90. születésnapi ünnepségére a jobboldali, bevándorláskritikus zürichi hetilap, a Die Weltwoche. A meghívóban az állt, Orbán a beszédet magyarul, német szinkrontolmácsolás mellett tartja, a részvétel regisztrációhoz kötött, és csak korlátozott számú helyet tudnak biztosítani a magyar kormányfő fellépését megtekinteni kívánók számára. Utána pódiumbeszélgetés is lesz, amelyet a meglehetősen vitatott megítélésű főszerkesztő, Roger Köppel moderál. Ő nem csak újságíró, hanem politikus is, a bevándorlás- és EU-kritikus Svájci Néppárt (SVP) képviselőjeként a berni parlament tagja. Nemrég Moszkvában járt, ahol arról beszélt, hogy az életszínvonal ott is olyan jó, mint Európában, a szankciók nem működnek és Nyugaton hamis képet festenek Oroszországról.

Az Orbánnal kapcsolatos eseményre a beugró fejenként 90 svájci frankba, vagyis mintegy 36 ezer forintba került, és ezért a vendégek a hirdetés szerint egy fogadáson is részt vehetnek a Dolder Grand nevű ötcsillagos, kastélyra hajazó zürichi luxushotelben. Szerda este újra megnéztük a hetilap honlapját, és ott az eseményt beharangozó hirdetésben most már az áll: „A rendezvény már most teltházas. Köszönjük megértését és érdeklődését!”

Címkék: Svájc, Orbán Viktor