Újabb politikus igazol át az MSZP-ből a DK-ba

Újabb politikus igazol át az MSZP-ből a DK-ba

Dobrev Klára és Klimon István (Forrás: Klimon István Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Átigazol a Demokratikus Koalícióba Kazincbarcika MSZP-s alpolgármestere, Klimon István – írta a Telex. A politikus a Facebook-oldalán közölte a hírt egy Dobrev Klárával közös képpel illusztrálva a váltást.

– A mai napon úgy döntöttem, hogy bár sok szép emlék köt ehhez a közösséghez, elhagyom a Magyar Szocialista Pártot, és a DK-ban folytatom a politizálást. A múltamat soha nem fogom megtagadni, de itt az ideje, hogy a jövőbe tekintsek, és azt tegyem, amivel a legtöbbet tudok segíteni a városomnak – írta Klimon hozzátéve, hogy Dobrev Klárával, a DK miniszterelnök-jelöltjével egy kávé mellett beszélték meg a pártváltást.

Az elmúlt hónapokban több szocialista politikus – például Molnár Gyula volt pártelnök, valamint Szakács László képviselő – is szakított a párttal, őket a DK támogatja az előválasztáson. Korábban két fővárosi polgármester is kilépett az MSZP-ből – Kiss László Óbuda vezetője, illetve a 18. kerület élén álló Szaniszló Sándor –, majd a Demokratikus Koalícióhoz csatlakoztak.