Ausztriában hamarosan megkezdik a 12 éven felüliek ismétlőoltását

Ausztriában hamarosan megkezdik a 12 éven felüliek ismétlőoltását

Koronavírus-tesztelő konténer Bécsben (Fotó: PID/David Bohmann)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az osztrák egészségügyi miniszter, Wolfgang Mückstein bejelentette, hogy az Országos Oltási Tanács valószínűleg szerdán javasolni fogja a 12 éven felüliek ismétlőoltásának megkezdését, ha legalább 4 hónap telt el a második oltás óta.

Ausztria a gyerekek oltását illetően eddig is az Európai Unió (sőt, az Európai Gyógyszerügynökség) előtt járt. Az ötévesnél idősebb gyerekek oltását is azelőtt elkezdték, hogy az EMA ezt javasolta volna.

Ausztriában a covidesetszám gyors növekedése miatt korábban háromhetes országos lezárást vezettek be, amit csak pár napja kezdtek lazítani. A harmadik oltásra eddig csak a 18 éven felüliek voltak jogosultak, ezt az életkori határt csökkentették most le 12 évre.

Ausztriában Nyugat-Európához képest meglehetősen alacsony, 69 százalékos az átoltottság. A kormány jövő év elején tervezi gyakorlatilag kötelezővé tenni az oltást.

(Guardian)

Címkék: Ausztria, koronavírus