Az orosz nyomozók arra gyanakszanak, hogy az ukránok robbantották fel Darja Duginát

Az orosz nyomozók arra gyanakszanak, hogy az ukránok robbantották fel Darja Duginát

Az orosz Nyomozó Bizottság által közreadott, videófelvételről készített kép nyomozókról az Alekszandr Dugin orosz ultranacionalista ideológus lánya, Daria elleni pokolgépes merénylet helyszínén Moszkvában 2022. augusztus 21-én. Dariával feltételezhetően pokolgépes merénylet végzett előző este. A hatósági gyanú szerint a pokolgépet a Daria Dugina vezette terepjáró gépkocsiba rejtették el, és az menet közben felrobbant. (MTI/AP/Orosz Nyomozó Bizottság)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Oroszország nyomozást rendelt el Darja Dugina halála ügyében – írja a The Guardian. Mint arról lapunk is hírt adott, a meghatározó orosz ultranacionalista ideológus, Alekszander Dugin lánya autóját tegnap este felrobbantották. A nyomozás kiderítette, hogy a robbanószert a vezetőoldali ülés alatt helyezték el. A nyomozók hangsúlyozták, hogy előre eltervelt merényletről van szó. Véleményük szerint a szálak Ukrajnába vezetnek.

Ukrajna ugyanakkor tagadja, hogy köze lenne Darja Dugina halálához. Volodimir Zelenszkij tanácsadója, Mihajlo Podoljak egy televíziós nyilatkozatban kijelentette, hogy Ukrajnának nincs köze Alekszandr Dugin lányának halálához, annak okát a belső viszályokban kell keresni.

Feltételezések szerint Alekszander Dugin lehetett a merénylet célpontja, de az is lehet, hogy mind a ketten azok voltak, mert politikai kommentátorként a 29 éves Darja Dugina is az Ukrajna elleni háború elkötelezett támogatója volt. Ellene is érvényben voltak brit és amerikai szankciók dezinformáció terjesztése miatt.