Blinken látogatást tett az ukrán határőrségnél, korábban egy „Mekiben” is tárgyalt

Blinken látogatást tett az ukrán határőrségnél, korábban egy „Mekiben” is tárgyalt

Az ukrán külügyminisztérium által 2023. szeptember 7-én közreadott képen Antony Blinken amerikai (j) és Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter látogatást tesz egy kijevi McDonald's gyorsétteremben szeptember 6-án. (MTI/EPA/Ukrán külügyminisztérium)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Antony Blinken amerikai külügyminiszter csütörtökön, ukrajnai látogatásának második napján szemrevételezte az ukrán határőrségnek átadott amerikai felszerelést, megfigyelő drónokat és páncélozott járműveket Kijev mellett – írja az MTI.

„Meglátogattam a határőrséget, hogy megtekintsem, hogyan védelmezik Ukrajna területét és népét. Új támogatás gyanánt 300 millió dollárt nyújtunk Ukrajna rendvédelmi szektorának, hogy folytatni tudja ezt a fontos munkát. Az Egyesült Államok továbbra is kiáll Ukrajna mellett” – írta a miniszter az X (leánykori nevén Twitter) közösségi oldalon.

Blinken egy aknamentesítési központban is látogatást tett a nap folyamán. Az X-en közzétett egyik felvételen páncélozott járművek sora előtt látható. Az ukrán polgári védelem szerint az ország nagyjából 30 százaléka, vagyis 174 ezer négyzetkilométernyi terület „szennyezett” aknákkal, illetve egyéb hadianyag-maradványokkal. Ez Blinken harmadik útja Ukrajnába az orosz hadművelet kezdete óta.

A szerdai tárgyalás során egyébként Antony Blinken és ukrán kollégája, Dmitro Kuleba betért a nemrég újranyitott McDonald's-ba, ahol a két miniszter csak cseresznyés pitét és sült krumplit evett, szósz nélkül.