Dobrev Klára Londonban találkozik a brit árnyék-miniszterelnökkel

Dobrev Klára Londonban találkozik a brit árnyék-miniszterelnökkel

Dobrev Klára és az árnyékkormánya tagjai 2022. szeptember 19-én (Fotó: Hutter Marianna/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kétnapos hivatalos látogatáson vesz részt szerdától a DK ányékkormánya Londonban, ahol a brit árnyékkormánnyal folytat kétoldalú tárgyalásokat – számolt be róla keddi közleményében a párt. Mint írták, Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök találkozik Keir Starmer brit árnyék-miniszterelnökkel, a közvélemény-kutatásokban toronymagasan vezető Munkáspárt elnökével. A két árnyékkormány tagjai többek között az alábbi kétoldalú tárgyalásokon vesznek részt:

• Dobrev Klára (árnyék-miniszterelnök) és Molnár Csaba (az árnyékminiszterelnök helyettese) – Keir Starmer (árnyék-miniszterelnök) és Angela Rayner (az árnyék-miniszterelnök helyettese)
• Molnár Csaba (árnyék-kancelláriaminiszter) – Steve Reed (árnyék-lordkancellár, igazságügyi árnyékminiszter)
• Arató Gergely (kormányprogramért felelős árnyékminiszter) – Matthew Western (az árnyékkormány felsőoktatásért felelős államtitkára)
• Arató Gergely (kormányprogramért felelős árnyékminiszter) – Kerry McCarthy (az árnyékkormány klímavédelemért felelős államtitkára)
• Vadai Ágnes (honvédelmi árnyékminiszter) – Holly Lynch (az árnyékkormány védelem- és biztonságpolitikáért felelős államtitkára)
• Vadai Ágnes (honvédelmi árnyékminiszter) – Chris Evans (az árnyékkormány hadiipari beszerzésekért felelős államtitkára)
• Rónai Sándor (árnyék-külügyminiszter) – David Lammy (árnyék-külügyminiszter)
• Rónai Sándor (árnyék-külügyminiszter) – Lord Collins of Highbury (a Lordok Háza külügyekért felelős árnyékszóvivője)

Az egyeztetések központi témáit képezik többek között a legfontosabb kül- és biztonságpolitikai kérdések, az Egyesült Királyság és Magyarország jövőbeni együttműködése, valamint a Nagy-Britanniában élő magyar állampolgárok helyzete – derült ki a DK közleményéből.