„Egy fizetésből itt megélünk, otthon kettőből sem”

„Egy fizetésből itt megélünk, otthon kettőből sem”

Ágnes és családja (Fotó: MH-archív)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ágnes és családja 2013-ban döntött úgy, hogy Németországba költöznek. Történetük látlelet hazánkról is, ahol a kormány szavakban ádáz harcot folytat a migráció ellen, miközben az „őslakosok” külföldre áramlását képtelen megakadályozni.

Részlet a Magyar Hang május 17-i 2019/20. számában, pénteken megjelent interjúból!

– Ami egy új betelepülőnek kapásból feltűnik ebben az országban, az a rend és a tisztaság, valamint az, hogy minden szabályozottan működik. Ilyet is csak itt láttam, hogy a szomszédom porszívózza az udvaron a térkövet, és a járda seprése a ház körül a közterületen is a hétvégi rutinfeladatokhoz tartozik. A másik pedig a kedvesség, az udvariasság, a türelem, a higgadtság és a mosoly. Mindenki mosolyog. Nem tudom, mit szednek, de már akkor úgy éreztem, én is akarok belőle. Annyi inger ért kezdetben, hogy úgy éreztem magam, mint Alice csodaországban. Nem tudom, hogy ez alapból így van-e, de mindenkit elfogadnak még akkor is, ha esetleg bizonyos dolgaikkal nem értenek egyet – számol be tapasztalatairól Ágnes.

„Hogy mi lesz a gyerekekkel? Hát, az biztos, hogy osztrákok lesznek" | Magyar Hang

(...)

A teljes cikket keresse a Magyar Hang május 17-én megjelent 2019/20. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/20. számban? Itt megnézheti!