A FIFA és az UEFA is kizárta az orosz csapatokat

A FIFA és az UEFA is kizárta az orosz csapatokat

Majd’ 46 ezren látták átlagban a vb-meccseket Fotó: FIFA.com

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Folytatódik Oroszország sportbéli elszigetelése is. Miután a Nemzetközi Olimpiai Bizottság korábban azt javasolta, hogy minden orosz és belarusz sportolót, bírót és minden orosz csapatot zárjanak ki minden nemzetközi sporteseményről, a futballvilág két vezető szervezete sem tehetett egyebet. Ráadásul már számos válogatott (elsőként a lengyelek) is kijelentették, hogy nem hajlandók az oroszokkal kiállni a pályára.

Ez azt jelenti, hogy az orosz válogatott nem fogja lejátszani világbajnoki selejtező play-off mérkőzését márciusban. A női válogatottat pedig kitiltották a nyári Európa-bajnokságról.

A Szpartak Moszkvát kipenderítették az Európa-ligából, az UEFA pedig felmondta a Gazprommal kötött szponzorációs szerződését. 

„A futball teljes mértékben egységes, és minden érintett emberrel teljes szolidaritást vállalunk Ukrajnában” – áll a FIFA és az UEFA közös közleményében. – „Mindkét elnök reméli, hogy az ukrajnai helyzet gyorsan és jelentősen javulni fog, és akkor a futball újra a népek közötti egység és béke iránymutatója lehet.”