Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Uniós biztos: Az EU akár besegíthet a Szputnyik gyártásába

Szerző: | 2021. március 17., 16:14 | EU

Az orosz vakcinát készítik elő a szállításra (Fotó: Szijjártó Péter Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Európai Unió oltási stratégiájában a koronavírus ellen szereplő oltóanyagokon kívül számos jó vakcina létezik, közéjük tartozik az orosz fejlesztésű Szputnyik V oltóanyag is – jelentette ki az MTI beszámolója szerint Thierry Breton belső piacért felelős európai uniós biztos szerdán. Szavai szerint nincs oka kételkedni abban, hogy a Szputnyik V jó oltóanyag, ugyanis – mint fogalmazott – Oroszországnak kiváló tudósai vannak.

HIRDETÉS - AIP

Mivel az orosz oltóanyaggyártónak nehézségeik vannak a tekintetben, hogy kielégítsék a vakcina iránt megnövekedett igényt, az Európai Uniónak szabad gyártókapacitásával esetlegesen segítséget kell nyújtania Oroszországnak – tette hozzá az uniós biztos.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

Az Európai Bizottság szerdán javaslatot mutatott be a koronavírus elleni oltást bizonyító európai uniós igazolvány létrehozására. Ennek lényege, hogy nem lenne kötelező az államoknak elfogadni a kínai és az orosz vakcinát. A magyar kormány egyből támadásba lendült és azt közölték: Brüsszeltől most nem útlevelet várunk, hanem vakcinát.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Európai Unió, Szputnyik V, vakcina


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest