Ismét emelkedett az új fertőzöttek száma Olaszországban

Ismét emelkedett az új fertőzöttek száma Olaszországban

Védőmaszkot viselő egészségügyi dolgozó ellátja a betegeket a koronavírus-járvány miatt felállított ideiglenes kórházban, az észak-olaszországi Bresciában (Fotó: MTI/EPA/ANSA/Filippo Venezia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több mint 4700 új fertőzöttet – egészen pontosan 4782-t – diagnosztizáltak az elmúlt 24 órában Olaszországban – derül ki a szokásosan esténként nyilvánosságra hozott friss adatokból. Ezzel átlépte a 110 ezret a mediterrán országban megbetegedettek száma, legalábbis, amiről tudni lehet.

Az elhunytak száma valamivel csökkent, az utóbbi egy nap alatt 727-en veszítették életüket. Ezzel a vírus áldozatainak száma már elérte a 13 155-öt.

A jelenlegi diagnosztizált fertőzöttek hatvan százalékát házi karanténban kezelik, miközben korábban az azonosított betegek fele kórházban volt.

Roberto Speranza egészségügyi miniszter bejelentette az óvintézkedések meghosszabbítását április 13-ig, amit a kormánynak a következő órákban kell megerősíteni. A miniszter hangsúlyozta, hogy nincsen ok a „túlzott optimizmusra”, a korábbi életritmushoz való visszatérés „nem lesz gyors”.