Kimentette Gázából az egyik női katonáját Izrael

Kimentette Gázából az egyik női katonáját Izrael

Izraeli művelet Gázában (Képernyőfelvétel: Israel Defense Forces / X)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kimentette az egyik Hamász által túszként fogva tartott női katonáját a Gázai övezetből az izraeli haderő (IDF) – közölte közös közleményében hétfőn a hadsereg és az izraeli biztonsági szolgálat (ISA). A BBC által is idézett beszámoló szerint a közlegényi rangban szolgáló Ori Megidist a gázai szárazföldi műveletek során szabadították ki.

– A katonát megvizsgálták az orvosok, jól van, és találkozott a családjával. Az IDF és az ISA továbbra is mindent megtesz a túszok szabadon bocsátása érdekében – írták. Később Joáv Gallant védelmi miniszter jelezte, nem kívánnak többet elmondani a részletekről, sem a sorkatona állapotáról. Mint mondta, amit Megidis elmondott az közte és a között marad, akivel tapasztalatait megosztotta.

A Gázai övezetet uraló radikális iszlamista Hamász október 7-én végrehajtott támadássorozata során sok túszt is ejtett, számukat legfrissebb izraeli jelentések jelenleg 239-re teszik az izraeliek. Az IDF egyik legfontosabb stratégiai célja a gázai szárazföldi műveletekkel a Hamász teljes elpusztítása mellett az izraeli túszok kiszabadítása. A Hamász rajtaütés szerű támadássorozatában 1400 izraeli halt meg, míg a zsidó állam válaszlépései során eddig több mint 8 ezer palesztin, köztük sok gyerek vesztette életét a Hamász által irányított gázai egészségügyi minisztérium adatai szerint.