Meghalt az a fiatal német-izraeli nő, akit a sivatagi fesztiválról hurcolt el a Hamász

Meghalt az a fiatal német-izraeli nő, akit a sivatagi fesztiválról hurcolt el a Hamász

Megrongált autók a Gázai övezet közelében fekvő izraeli Reim kibuc környékén rendezett elektronikus zenei fesztivál helyszínén 2023. október 10-én. A Zaka izraeli mentőszolgálat közlése szerint mentősei legalább 260 ember holtestét találták meg itt, akiket a Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet Izrael elleni október 7-i támadásakor öltek meg (Fotó: MTI/AP/Ohad Zwigenberg)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Meghalt az a fiatal német-izraeli nő, akit szintén a Gázai övezet melletti sivatagi fesztiválról hurcoltak el a Hamász katonái még október 7-én – írta meg a Times of Israel a német RTL közlése alapján hétfőn. Korábban arról lehetett hallani, hogy Shani Louk súlyos fejsérülést szenvedett és emiatt egy gázai kórházba vitték, de él. A 22 éves áldozatról úgy derült ki, hogy ő is az elhurcolt foglyok között van, hogy a terroristák feltöltöttek egy videót arról, ahogy körbeveszik az eszméletlennek tűnő, félmeztelen nőt, akit jellegzetes tetoválásairól és hajáról ismert fel a családja. 

Sajnos azt az információt kaptuk vasárnap, hogy a lányom már nincs életben – mondta az áldozat édesanyja. A héber média arról írt, Louk családja az izraeli Zaka mentőszolgálattól kapott tájékoztatást, mely szerint azonosították a nő koponyacsontjának egy darabját, ami nélkül kizárt, hogy életben legyen. 

Címkék: Shani Louk