Kína két rakétát lőtt ki a Dél-kínai tengerre

Kína két rakétát lőtt ki a Dél-kínai tengerre

Lockheed U-2 kémrepülőgép (Forrás: Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kína kilőtt két rakétát a Dél-kínai-tengerre – jelentette bennfentes forrásra hivatkozva a hongkongi South China Morning Post, amelyet az MTI idéz.

A portál kínai hadsereghez közel álló forrása szerint a szerdán reggel kilőtt rakéták – egy DF-26B és egy DF-21D jelű – közül az egyik egy „repülőgéphordozó-romboló” volt, egyértelmű figyelmeztetésként az Egyesült Államoknak. A lépés ugyanis egy nappal azután történt, hogy Kína szerint egy amerikai U-2-es kémrepülőgép berepült az általa önkényesen kijelölt azonosítási övezetbe, miközben a kínai haditengerészet éppen ötnapos gyakorlatot tartott az ország északi partszakaszánál fekvő Pohaj-tengeren.

A lap forrása elmondta: a rakéták kilövésével Kína arra a potenciális kockázatra akart válaszolni, amelyet az amerikai katonai repülőgépek és hadihajók egyre gyakoribb látogatásai jelentenek a Dél-kínai-tengeren.