Kizuhant a kórház ablakán a Lukoil igazgatótanácsi elnöke

Kizuhant a kórház ablakán a Lukoil igazgatótanácsi elnöke

Lukoil

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kizuhant egy kórház ablakán a Lukoil igazgatótanácsának elnöke, Ravil Maganov – derült ki a Reuters cikkéből. Orosz hírek szerint az épület hatodik emeletéről esett ki a 62 éves férfi, aki egyben az olajvállalat alelnöke is volt. A csütörtöki halálesetet a Lukoil egyelőre nem kommentálta. Az orosz lapok egyik fele öngyilkosságként, másik balesetként keretezi a hírt. A kórház említett részén az értesülések szerint nincsenek térfigyelő kamerák, így nem lehet biztosan tudni, mi történt. Orosz hírek szerint Maganov cigarettázni ment ki az erkélyre, ahonnan később lezuhant. Egyébként szívbeteg volt, az intézménybe pedig rutinvizsgálatra érkezett.

A férfi 1993 óta volt a Lukoilnál, a vállalat alapítása után kicsivel került oda. Testvére, Nail Maganov a Tatneft olajipari vállalat vezetője. Ravil Maganov sokáig azzal a Vagit Alekperovval dolgozott együtt, akivel szemben a britek a háború miatt szankciókat fogadtak el.

Amint a hvg.hu is felidézi, az orosz invázió februári kezdete óta több orosz üzletember is rejtélyes körülmények között veszítette életét. Ilyen volt a Novatek korábbi alelnöke és főkönyvelője, Szergej Protoszenyja is, akire felakasztva találtak rá Barcelona mellett. A Gazprombank alelnökét, Vlagyiszlav Avajevet pedig lelőtték, moszkvai lakásában találtak rá. Vaszilij Melnyikov milliárdos holttestét Nyizsnij Novgorodban, a luxusvillájában találták meg, miután megölte feleségét és fiait, majd öngyilkos lett.