Legalább 22 halott az egyesült államokbeli Lewistonban

Legalább 22 halott az egyesült államokbeli Lewistonban

Biztonsági kamera felvételén a lövöldöző. (Fotó: AFP via Europress)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Legalább 22 ember meghalt, és 50-60 megsebesült a Maine állambeli Lewistonban történt lövöldözésben ottani idő szerint szerdán este. Maine állam rendőrsége az X közösségi platformon arra kérte az embereket, hogy maradjanak az otthonaikban, zárt ajtók mögött, mert „aktív lövöldöző van Lewistonban”.

Az Androscoggin megyei seriff hivatala két fotót tett közzé a gyanúsítottról a Facebookon, azt írva, hogy szabadlábon van. A képen egy szakállas férfi látható, puskával a kezében. A beazonosított személy Robert Card, 40 éves lőfegyveroktató, tartalékos katona. A rendőrkapitányság Facebook-bejegyzésben figyelmeztette a lakosságot, hogy tekintsék „fegyveresnek és veszélyesnek” Cardot.

A Portlandtől mintegy 60 kilométerre fekvő Lewiston vezetői sajtótájékoztatón erősítették meg, hogy két helyszínen, egy bárban és egy bowling pályán zajlott lövöldözés, mindkét helyen „több áldozattal”. Maine közbiztonsági biztosa, Mike Sauschuck azt mondta újságíróknak, hogy több száz rendőr keresi a férfit. Sauschuck elmondta, hogy Card járművét egy Lewistonhoz közeli városban, Lisbonban találták meg. A helyzet komolyságát jelzi, hogy a lövöldözés után Joe Biden elnök is beszélt a körzet tisztviselőivel és a politikusaival.