Lemberg polgármestere légvédelmi eszközöket kért a Nyugattól

Lemberg polgármestere légvédelmi eszközöket kért a Nyugattól

A frontra induló ukrán katonanők Lembergben (Forrás: Emine Dzheppar/Twitter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lemberg (Lviv) nyugat-ukrajnai várost eddig nem nagyon érte el a háború, ezért is találhattak itt ideiglenes menedékre az Ukrajna keleti részeiből érkező menekültek. Nagyon úgy tűnik azonban, hogy ezek az idők elmúltak, mert szombaton jelentős támadások érték a várost.

Számos orosz rakéta csapódott be a város melletti üzemanyagraktárba, amelyből sűrű fekete füstfelhő szállt fel, illetve egy katonai létesítménybe is. A város polgármestere, Andrij Szadovij légvédelmi eszközöket kért, és arra szólított fel mindenkit, hogy húzódjanak az óvóhelyekre, mert „nem tudjuk, hogy mi fog történni” – mondta.

A legutóbbi hírek szerint az üzemanyagraktár területére két rakéta csapódott. Ott nem voltak halálos áldozatok, öt ember sérült meg. A katonai létesítményben az este folyamán még nem sikerült eloltani a tüzet, ott az áldozatokról még nem tudtak beszámolni.

A lembergi támadással nagyjából egy időben, a nem messzire lévő lengyel határ túloldalán Biden amerikai elnök ukrán menekültekkel találkozott. Egyes értékelések szerint a légicsapások neki szóló jelzések is lehettek.

Címkék: ukrajnai háború