Lezuhant egy kisrepülő Érsekújvár mellett

Lezuhant egy kisrepülő Érsekújvár mellett

Az Érsekújvár mellett lezuhant kisrepülő (Fotó: Szlovák rendőrség/Nyitrai kerület/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lezuhant egy kisrepülőgép az Érsekújvári járásban, Újgúgon (Nový Gúg); egy személy meghalt, a másikuk állapota kritikus – közölte Alena Krcová, az egészségügyi mentőszolgálat operatív központjának (OSZZS) szóvivője.

A felvidéki Új Szó beszámolója szerint a repülőgép-balesetről vasárnap, körülbelül vasárnap délelőtt 11 órakor érkezett bejelentés a segélyhívón. „A rendelkezésre álló információk szerint a helyszínen két súlyosan sérült személyt találtak” – tájékoztatott Krcová, aki hozzátette: a baleset helyszínére szárazföldi és légi egységeket is riasztottak.

Mindkét férfi összetett sérüléseket szenvedett. „Több testtájék egyszerre sérült, az ellátásukat követően kritikus állapotban szállították őket kórházba. Sajnos, egyikük a kórházba szállítás után röviddel elhunyt” – tette hozzá a szóvivő. Darina Schreková, a pozsonyi mentőszolgálat (ZZS) kommunikációs osztályának munkatársának tájékoztatása szerint a két, balesetet szenvedett férfi, 57 és 66 évesek, cseh állampolgár. Az 56 éves, életben maradt férfi életéért az érsekújvári kórházban küzdenek.