Lezuhant egy pakisztáni repülőgép mintegy száz emberrel a fedélzetén

Lezuhant egy pakisztáni repülőgép mintegy száz emberrel a fedélzetén

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lezuhant a Pakistan International Airlines (PIA) Airbus A320-as repülőgépe Karacsi közelében – közölte a BBC, légiközlekedési tisztviselőkre hivatkozva. A helyi jelentések szerint a PIA gépe a Lahor és Karacsi közötti útvonalon repült.

A repülőgépen 91 utas és nyolcfős személyzet tartózkodott, és Lahorból repült a Jinnah Nemzetközi Repülőtérre, amely Pakisztán egyik legforgalmasabb repülőtere. A repülőgép a város sűrűn lakott külterületén, a Jinnahtól mintegy 3,2 kilométerre található Model Colony területén zuhant le.

A mentőalakulatok már megérkeztek a helyszínre, de Vaszím Aktar, Karacsi polgármestere bejelentette, hogy nincs túlélője a repülőgép-szerencsétlenségnek, amely során legalább öt-hat lakóház is megrongálódott. Az AP News azonban helyi repülésügyi tisztviselőktől úgy értesült, hogy ketten túlélték a szerencsétlenséget.

Még nem tudni, pontosan mi okozta a szerencsétlenséget, a légitársaság vezető tisztviselője szerint a pilóta technikai problémákat említett a földi irányítóközpontnak, és vészjelzéseket adott le.

A szerencsétlenség néhány nappal azután következett be, hogy az országban újra engedélyezték a járvány miatt korábban leállított kereskedelmi járatokat.