Lyonban tízen, közöttük öt gyermek halt meg egy lakástűzben

Lyonban tízen, közöttük öt gyermek halt meg egy lakástűzben

Tűz – Képünk csak illusztráció (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A hatóságok közleménye szerint jelentős méretű tűz pusztított Lyon egyik lakótelepi lakásában, egy hétemeletes panelház földszintjéről kiindulva. Az áldozatokon kívül négy ember kritikus állapotban van, míg 15 másik (közöttük két tűzoltó) kisebb sérüléseket szenvedett.

Az előzetes jelek szerit a tűz a földszinten kapott lángra, és innen terjedt felfelé. Az egyik lakó arról számolt be, hogy sikításra ébredt, és bár segíteni akart a lakótársain, túl nagy volt a füst. Látott egy halott asszonyt is.

Egy másik lakó elmondta az AFP-nek, hogy a barátai elkaptak egy tízéves fiút, akit az anyja valamelyik emeleti ablakból dobott ki, hogy így meneküljön meg a tűzből. Az elhunyt öt gyermek a francia belügyminiszter szerint három és 15 éves kor között voltak.

A tűzoltók is veszélyben voltak, hiszen kívülről kellett felmászniuk az épületre, hogy gyerekeket mentsenek a hetedik emeletről. 

A kigyulladt házat 2019-ben már sürgősséggel tatarozni kellett, mert veszélyesnek minősítették, a helyszín pedig ismert kábítószer-kereskedelmi központ. Vagyis a környék megítélése kifejezetten rossz, mind szociális, mind bűnüldözési értelemben, de jelenleg is konszolidációs erőfeszítések zajlanak a kerületben.