Magyar tisztségviselők Amerika-ellenes retorikájáról tárgyalt Pressman és Blinken

Magyar tisztségviselők Amerika-ellenes retorikájáról tárgyalt Pressman és Blinken

David Pressman amerikai nagykövet (Képernyőfelvétel: amerikai nagykövetség videója)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Magas rangú magyar tisztviselők Amerika-ellenes retorikájáról egyeztetett az amerikai nagykövet, David Pressman, aki a héten utazott Washingtonba, hogy találkozzon az Egyesült Államok külügyminiszterével, a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsának magas rangú tisztviselőivel és az Egyesült Államok szenátusának kétpárti vezetésével. A látogatásról az amerikai nagykövetség számolt be.

Emlékezetes, Pressmant is nyíltan kritizálta nemrég Orbán Viktor, beszédében présemberként emlegetve őt. „Biden elnök egy jóbarát helyett egy présembert, Pressmant küldte nagykövetnek”, de jó lenne elkerülni, hogy következőre valami Puccini nevű embert küldjenek, fejtegette a kormányfő.

A nagykövet a tisztségviselőkkel és Antony Blinkennel a szövetségesi kapcsolatok fejleményeiről, „köztük a magas rangú magyar tisztviselők egyedülállóan Amerika-ellenes retorikájáról és a magyar kormány által ellenőrzött médiában elterjedt Amerika-ellenes retorikáról” is egyeztetett.

A megbeszéléseken egyetértettek, hogy egyöntetű egységre és elszántságra van szükség a „Vlagyimir Putyinnal szembeni fellépésben”. Sürgették Svédország és Finnország NATO-csatlakozását, valamint szóba hozták a magyar vezetés Egyesült Államokról tett legutóbbi nyilatkozatait.

„Magyarország fontos pillanathoz érkezett a jövőjét illetően. Miközben Oroszország indokolatlan háborúja dúl a szomszédban, eljött az ideje annak, hogy Magyarország és transzatlanti szövetségesei és partnerei között szorosabb kapcsolat alakuljon ki” – jelentette ki a nagykövet.