Mahmúd Abbász Bukarestben tárgyal

Mahmúd Abbász Bukarestben tárgyal

Klaus Johannis az Európai Néppárt 2017 október 19-i rendezvényén (Fotó: Európai Néppárt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Klaus Johannis, román elnök és Mahmúd Abbász palesztin elnök kedden Bukarestben tárgyalt - tudósít az MTI. A román elnök hangsúlyozta, országának továbbra is fontos a közel-keleti béke megteremtése és teljes mértékben támogatja, hogy egy tartós és igazságos megoldás szülessen. 

Johannis jelezte, Bukarest hagyományosan mindkét féllel jó kapcsolatot ápol, így kész arra, hogy segítse a folyamatot. Ehhez szerinte kiegyensúlyozottságra, mértékletességre van szükség. 

Mahmúd Abbász elmondta, a tartós békéhez elengedhetetlen, hogy Izrael véget vessen „egyoldalú akcióinak”. Kiemelte, a palesztinok nemzetközi támogatást keresnek olyan megoldáshoz, amely megelőzheti a Közel-Keleten tapasztalható feszültség súlyosbodását, még mielőtt túl késő lenne. Mint mondta, készek részt venni a béketárgyalásokon, amelyek megteremthetik a nemzetközi elismeréssel bíró palesztin államot Kelet-Jeruzsálem fővárossal.

A találkozón a román elnök Románia Csillaga Érdemrenddel tüntette ki Mahmúd Abbászt.