Majdnem négy kilométeres sor áll Londonban II. Erzsébet ravatalához

Majdnem négy kilométeres sor áll Londonban II. Erzsébet ravatalához

A sor útvonala (Fotó: gov.uk)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az elhunyt II. Erzsébet királynőt felravatalozták a London központjában lévő Westminster Hallban, a brit parlament házainak is otthont adó Westminster palota egyik legrégibb termében. A ravatalt szerdán délután megnyitották a nyilvánosság előtt.

A következő napokban, a hétfői temetés reggeléig napi 24 órán keresztül két sorban tekinthetik meg az alattvalók az uralkodó ravatalát. Már most hatalmas tömeg várakozik, hogy egy utolsó pillantást vethessen a ravatalra. A sor a kormány által működtetett élő figyelőrendszer szerint jelenleg 3,8 kilométeres. A Westminster Hallból végighúzódik a Temze partján, a Lambeth hídon átszeli a folyót, majd a másik parton egészen a London Bridge-ig ér.

A gyászolókat arra figyelmeztették, hogy akár 30 órát is sorba kell állniuk, mire sorra kerülnek. Természetesen a sorban állást is remekül megszervezték. A sor végén mindenki karszalagot kap, így aki közben próbál beállni a sorba, az nem fog bejutni a ravatalhoz. A sorban állás közben rövid időre el lehet menni vécére, illetve enni-inni valamit, de gyorsan vissza kell állni a sorba.

A Westmister palotába való belépés előtt biztonsági ellenőrzésen kell átesni. A tájékoztató honlapon még arra is felhívják az emberek figyelmét, hogy vigyenek mobiltöltő külső akkut, mert nagyon hosszú lesz a sorban állás.