Már a német távolsági közlekedésben sem lesz kötelező a maszk

Már a német távolsági közlekedésben sem lesz kötelező a maszk

Fotó: dronepicr, Wikipedia

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Február 2-ától a németországi távolsági közlekedésben sem lesz kötelező a maszkviselés – jelentette be az MTI közlése szerint Karl Lauterbach szövetségi egészségügyi miniszter. Mindeddig FFP2-es maszk kötelező viselését írták elő. Ezt követően már csak az egészségügyi intézményekben lesz hasonló előírás Németországban. Lauterbach úgy látja, a járványhelyzet stabil, nem kell tartani új téli fertőzéshullámtól, így az április elejére tervezett enyhítést hamarabb meglépik. A miniszter ennek ellenére arról beszélt, hogy továbbra is mindenkit biztat rá: önkéntesen viseljen maszkot a helyi és távolsági közösségi közlekedésben.

A helyi közlekedésre vonatkozó járványvédelmi előírásokat a tartományi kormányok alakítják Németországban. Több tartományban – köztük Bajorországban és Schleswig-Holsteinban – már eltörölték a maszkviselési szabályt, amely azonban az ország nagy részén, például Berlinben, Hamburgban és Baden-Württembergben még érvényben van. A legtöbb korlátozást már tavaly nyáron visszavonták minden tartományban.

Magyarországon december második felében már a járványügyi készültség is megszűnt, erről lapunk be is számolt, a Nemzeti Népegészségügyi Központ viszont látványosan nem kommunikálta a változást. Megszüntették ugyanakkor január 1-jétől a koronavírusügyi központi honlapot, a tájékoztatást ezt követően az MTI-n végzik.