Misét tartott a püspök, elvitték a rendőrök

Misét tartott a püspök, elvitték a rendőrök

A belgrádi Szent Száva-katedrális. Fotó: George Groutas

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Először fogtak el valakit, mert hívők voltak a liturgián – írja a belgrádi Danas, amely szerint a barajevói kolostor elöljárójáról, Naum püspökről van szó, aki ellen büntetőfeljelentést tettek, mivel az megszegte a koronavírus miatt elrendelt rendkívüli helyzetben hozott intézkedéseket.

Mint kiderült, az eljárást azért indították, mert a misén jóval több hívő vett részt, mint amennyi a mostani körülmények között engedélyezett. A lap szerint a rendőrség még a liturgia alatt jelent meg a helyszínen, azonban a rendőrök nem mentek be a kolostorba. Ehelyett üzenetet hagytak a püspöknek, hogy jelentkezzen a rendőrségen, ahol később el is fogták. A püspöknek holnap meg kell jelennie a mladenováci ügyészségen.

Szerbiában egyébként szombaton 13 órától hétfő hajnali 5 óráig tilos az utcára lépni, a koronavírus-járvány megfékezése érdekében megtiltották azt is, hogy kettőnél több ember gyűljön össze egy helyen. Hétköznapokon továbbra is 17 és reggel 5 óra között van kijárási tilalom.

Címkék: Szerbia, koronavírus