Moszkva a Facebookot fenyegeti

Moszkva a Facebookot fenyegeti

A Facebook ismert logója

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Moszkva a lehető leghatározottabb intézkedéseket fogja meghozni, ha a Meta által működtetett Facebook és Instagram nem blokkolja az oroszok, köztük a katonák elleni erőszakra történő felhívásokat – jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő pénteken Moszkvában.

„Ez olyan információ, amely nagyon-nagyon alapos megerősítést és tanulmányozást igénye” – mondta Peszkov, azt a hírt kommentálva, hogy a Meta bizonyos országokban ideiglenesen engedni fogja az ukrajnai orosz erők elleni erőszakra buzdítást.

Oroszország washingtoni nagykövetsége is felszólította az amerikai kormányt, hogy állítsák le a Facebook „szélsőséges tevékenységét”. A Facebook ugyanis a hírek szerint lazít a gyűlöletbeszédet korlátozó szabályain az orosz-ukrán háború miatt, így engedi akár olyan nyilvános bejegyzések és hozzászólások közlését is, amelyek tulajdonképpen a halálba kívánják Vlagyimir Putyin orosz elnököt. A Reuters úgy tudja, hogy kiszivárogtatott e-mailek szerint az ideiglenes engedély az alábbi országokra vonatkozik: Örményország, Azerbajdzsán, Észtország, Georgia, Magyarország, Lettország, Litvánia, Lengyelország, Románia, Oroszország, Szlovákia, Ukrajna. 

Pénteki percről percre közvetítésünket itt olvashatja a háborúról!