Nagy-Britannia nem avatkozna be katonailag, ha Oroszország megtámadná Ukrajnát

Nagy-Britannia nem avatkozna be katonailag, ha Oroszország megtámadná Ukrajnát


Ben Wallace, brit védelmi miniszter (MTI/EPA/Vickie Flores)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem valószínű, hogy az Egyesült Királyság katonákat küldene Ukrajnába, ha Oroszország megtámadná - jelentette ki a brit védelmi miniszter.  A Guardian információi szerint Ben Wallace Boris Johnson miniszterelnök néhány napja tett kijelentésére reagált, miszerint „jelentős következményekre” számíthat Oroszország, ha a hadserege átlépi az ukrán határt. – Ukrajna nem tagja a NATO-nak, ezért nagyon valószínűtlen, hogy bárki is csapatokat küldjön Ukrajnába, hogy fellépjen Oroszországgal szemben – tette hozzá Wallace.

Ukrajna megvédése azért van napirenden már hónapok óta, mert az amerikai hírszerzés és Kijev állítása szerint Oroszország mintegy 70 ezer katonát állomásoztat az ukrán határ közelében. Olyan híresztelések is napvilágot láttak, miszerint az orosz vezetés arra készül, hogy januárban vagy valamikor tavasszal betörjön Ukrajnába.

A Kreml ugyanakkor tagadja, hogy inváziót készít elő, és azzal vádolja a kijevi kormányt, hogy újabb haderőket vezényel a térségbe, így destabilizálja a régiót.