Orbán Viktor is felkerült Ukrajna ellenségeinek listájára

Orbán Viktor is felkerült Ukrajna ellenségeinek listájára

Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor miniszterelnök is felkerült a Mitrovorec szélsőjobboldali internetes oldal, Ukrajna ellenségeit tartalmazó listájára. Az oldalon már több tízezer ember neve szerepel, olyan személyes adatokkal, mint a születési dátum, útlevélszám és lakcím – értesült a Hír TV.

A Mirotvorec honlapot 2014-ben hozták létre, miután Oroszország annektálta a Krímet és de facto elfoglalta a Dombasz egy részét. Ultranacionalista körök így listázzák – ahogy ők fogalmaztak – Ukrajna ellenségeit.

Egyébként már Orbán Viktor kormányfő előtt is felkerültek magyar politikusok a több títeter nevet tartalmazó listára, Szijjártó Péter külügyminiszter már jó ideje rajta szerepel, de Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke is felkerült rá, ami után a biztonsági szervek házkutatást tartottak nála otthon, és nem sokkal utána jelent meg az ő neve ezen a listán, vagy éppen Várhelyi Olivér uniós bővítési biztos is szerepelt a listán.

Mint azt a Hír TV megjegyzi: a kárpátaljai magyar közösség is alaposan megszenvedte a Mirotvorec működését az elmúlt években. Folyamatosan kerülnek fel az általuk kettős állampolgároknak vélt kárpátaljai magyarok személyes adatai.