Putyin is megszólalt: aljas bűncselekménynek nevezte a moszkvai merényletet

Putyin is megszólalt: aljas bűncselekménynek nevezte a moszkvai merényletet

Vlagyimir Putyin orosz elnök online megbeszélést folytat Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnökkel a közös szövetségi állam legfelsőbb államtanácsának ülése alkalmából Szevasztopolból 2021. november 4-én (Fotó: MTI/AP/Szputnyik/Mihail Mecel)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az orosz vezető a Kreml honlapján közzétett nyilatkozatában Dárja Dugina meggyilkolását „aljas, kegyetlen bűncselekménynek” minősítette. A közleményben, melyet a The Guardian idéz, a nőt ragyogó, tehetséges, igazi orosz szívű embernek nevezte, majd így folytatja: „újságíró, tudós, filozófus, haditudósító, becsületesen szolgálta a népet, a Hazát, tettével bizonyította, mit jelent orosz hazafinak lenni”.

Putyin nyilatkozatát azután tették közzé, hogy az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) az ukrán titkosszolgálatot vádolta meg a nő meggyilkolásával. Ukrajna tagadta, hogy köze lenne a halálához.