Robbanás történt egy dagesztáni benzinkútnál, sok a halott

Robbanás történt egy dagesztáni benzinkútnál, sok a halott

(Fotó: Gerd Altmann/Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Huszonhét ember életét vesztette, további 66 pedig megsérült, miután Mahacskal határában robbanás történt egy benzinkútnál –közölte kedd hajnalban a dagesztáni katasztrófaügyi gyógyászati központ – írja az MTI.

A hétfő éjjel történt robbanásban Viktor Fiszenko, az orosz egészségügyi miniszter első helyettese szerint 13 gyerek sérült meg, tíz ember állapota súlyos. A lángok 600 négyzetméteren terjedtek el, a nyílt égés elfojtása három és fél órájába telt 260 embernek. A helyszínről, egyebek között a közeli Globusz bevásárlóközpontból evakuálták az embereket.

Szergej Melikov, az Oroszországhoz tartozó Dagesztán Köztársaság vezetője kijelentette, hogy a robbanás a benzinkúttal szemben történt, annak „okát és természetét” tisztázzák. A Nyomozó Bizottság (SZK) a biztonsági előírások több ember halálát okozó megszegése címén indított eljárását. Mihail Murasko orosz egészségügyi miniszter utasítására egy orvoscsoport repült Mahacskalába. Alekszandr Kurenkov, a rendkívüli helyzetek kezeléséért felelős tárca vezetője elrendelte, hogy a rászoruló sérülteket szállítsák át moszkvai kórházakba. Ennek érdekében készültségbe helyeztek egy Il-76-os repülőgépet.

Frissítés:

Kedd délelőtt már harmincnál járt a halottak és 105-nél a sebesültek száma. Szergej Melikov, az Oroszországi Föderációhoz tartozó Dagesztán Köztársaság vezetője gyásznapot rendelt el a régióban a benzinkútnál történt robbanás áldozatai tiszteletére.