Romantika karantén idején: Dallasból lovagolt feleségéhez a román férfi

Romantika karantén idején: Dallasból lovagolt feleségéhez a román férfi

Fotó: Ziaruldeiasi.ro

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Két napja egy furcsa videó járta be a közösségi médiát Romániában: Jászvásár (Iaşi) utcáin egy fiatal férfi lovagolt maszkban, tarisznyával a hátán. Mivel akkor már részleges kijárási tilalom volt keleti szomszédunknál, a Ziarul de Iaşi azt is megírta, hogy a lovast a helyi rendőrség megállította, igazoltatta és valószínűleg meg is büntette.

Az Adevarul bukaresti napilap pénteken megírta a teljes sztorit, videóinterjút is közölve a 22 éves fiatalemberrel, aki elmondta, hogy a feleségét és újszülött gyermekét akarta meglátogatni a város szülészetén, de a tömegközlekedés nem működött, neki pedig nem volt pénze taxira. Az immár három gyerekes apa, Sergiu Ioan Ciobotariu a Raducaneni nevű faluból származik – ez negyven kilométerre van Jászvásártól, de nem onnan kellett lovagolnia, mert egy ideje a családjával a nagyváros határában, a Dallas nevű városrész szélén lakik egy pár négyzetméteres kunyhóban.

A lovaglásra a friss rendelkezések maradéktalan betartásával készült fel: szája elé maszkot tett, és nála volt a Romániában kötelező nyilatkozat, melyet az otthonukat elhagyó polgároknak kell kitölteniük saját felelősségre arról, hogy hova mennek és mikor térnek haza.

A fiatal lovast többször is megállították, de ahogy a lapnak elmondta, az egyenruhások előbb kiröhögték, aztán megértették, hogy tényleg fontos meglátogatni a feleségét és aznap született gyerekét. Nem büntették meg, csak figyelmeztették, hogy legközelebb gyalog menjen.