Trump 500 millió dollárra pereli volt ügyvédjét

Trump 500 millió dollárra pereli volt ügyvédjét

Michael Cohen, az amerikai elnök, Donald Trump egykori ügyvédje a szenátus reformbizottsága előtti meghallgatásán Washingtonban 2019. február 27-én. (MTI/EPA/Michael Reynolds)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Donald Trump volt amerikai elnök 500 millió dollárra perli volt ügyvédjét, szerinte Michael Cohen megszegte ügyvédi titoktartását – adja hírül a BBC. A floridai szövetségi bíróságon benyújtott kereset szerint Cohen valótlanságokat és káros információkat terjeszt Trumpról könyvekben és podcastokban. 

Az exelnök azzal is vádolja az ügyvédet, hogy „helytelen, öncélú és rosszindulatú kijelentéseket tett korábbi ügyfeléről, annak családtagjairól és vállalkozásairól”.  

Cohen ügyvédje, Lanny Davis szerint Trump állításai felháborítók, és biztos abban, hogy el fog bukni az ügyfele ellen indított kereset. 

Trump ellen egyébként márciusban emeltek vádat, a gyanú szerint 2015 augusztusa és 2017 decembere között számos alkalommal meghamisította New York-i vállalkozásának könyvelését. Olyan összegeket, mint amit többek között Stormy Daniels pornósztár hallgatásának megvásárlására költöttek, és amelyek valójában a közvélemény befolyásolását célozták, ártalmatlan tételként tüntettek fel a könyvelésben. A demokrata Alvin Bragg által vezetett ügyészség szerint a 2016-os választások előtt Trump épp a most általa beperelt ügyvéden, Cohenen keresztül fizetett ki 130 ezer dollárt Daniels hallgatásáért cserébe. 

A volt elnök április elején megjelent a bíróságon, és mind a 34 vádpontban ártatlannak vallotta magát.

Cohent korábban három év börtönre ítélték a kampányfinanszírozási törvény megsértéséért, adó- és banki csalásokért, valamint a hatóságok félrevezetéséért, 2021-ben szabadult.