Nem marad el a színházi előadás, Facebookon közvetítik

Nem marad el a színházi előadás, Facebookon közvetítik

Jelenet a Sirály című darabból (Fotó: Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A váratlan helyzet váratlan megoldásokat szül: ugyan Romániában is tilos színházi előadásokat szervezni közönség előtt, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós társulata úgy döntött, hogy nem marad el a csütörtök estére tervezett Sirály című előadásuk, csak most nem a teremben ülő közönségnek, hanem a kameráknak játszanak.

A Keresztes Attila rendezte Csehov-előadás egy élő Facebook-közvetítésen keresztül fog eljutni a nézőkhöz, akiknek így egészségügyi szempontból teljes biztonságban, az otthon melegében egy újfajta színházi élményben lehet részük.

„Kedves emberek, azt mondja Csehov, hogy élni kell. Nos akkor élni fogunk. Figyelem, ha nem szereted, hogy a marosvásárhelyi Nemzeti Színház padlószőnyege kopott, hogy a teremben hideg van, hogy nem találsz parkolót az autódnak, hogy kényelmesebb otthon a karosszéked... Ha szeretnél előadás közben Facebookozni, egy sört meginni... Nos akkor nyertél, színházunk teljesíti a vágyaidat. Holnap, azaz csütörtökön este 19 órakor, (Győrben és Budapesten, valamint Ököritófülpösön 18) a Facebookon élő közvetítésben láthatjuk Csehov, Sirály című darabját Keresztes Attila rendezésében. Kattanj ránk, holnap (is). Véleményed, benyomásod érdekel és függvénye a jövőbeni online előadásainknak. Figyelem, holnap New York, Párizs, Róma, Vác, Braila élő egyenesben követheti előadásunkat!” – írta saját Facebook-oldalán a színház igazgatója, Gáspárik Attila.

Szereposztás:
Arkagyina: B. FÜLÖP ERZSÉBET
Trepljov: BARTHA LÁSZLÓ ZSOLT
Szorin: MAKRA LAJOS
Zarecsnaja: KÁDÁR NOÉMI
Samrajev: TOLLAS GÁBOR
Polina Andrejevna: LŐRINCZ ÁGNES
Mása: VARGA ANDREA
Trigorin: KORPOS ANDRÁS
Dorn: BÍRÓ JÓZSEF
Medvegyenko: HENN JÁNOS
Jakov: SALLÓS CSABA

Díszlet: FODOR VIOLA
Jelmez: BIANCA IMELDA JEREMIAS
Zene: BOROS CSABA
Rendezőasszisztens: KERESZTES FRANCISKA
Ügyelő: SZAKÁCS LÁSZLÓ
Súgó: TÓTH KATALIN

A rendhagyó előadást olvasóink itt nézhetik ma, vagyis csütörtök délután hat órától.