Fullajtár Andrea is felmondott az SZFE-n

Fullajtár Andrea is felmondott az SZFE-n

A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) blokád alatt álló épülete (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A mai nappal felmondok az SZFE-n – közölte Fullajtár Andrea szerda késő este.

„Csak az osztályért maradtam. Megpróbáltam minden törvényes eszközzel tiltakozni egy törvénytelen folyamattal szemben. Továbbra is ehhez tartom magam. A jelenlegi vezetés már csak zárt ajtók mögött kommunikál, és abból is világosan látszik, mire készülnek. Az osztályom féléve megkérdőjelezhetetlen. Mindent dokumentáltam. Akár holnap viszem a papírokat bíróság elé! De ebben a rendszerben tovább nem tudok osztályfőnökként részt venni. A mai nappal felmondok az SZFE-n!” – írta a Katona József Színház színésze, aki osztályvezető tanár a Színház- és Filmművészeti Egyetemen.

A hvg.hu emlékeztetett: Fullajtár Andrea már novemberben is azt nyilatkozta nekik, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem új vezetői fenyegető trükkel érték el, hogy tárgyalóasztalhoz üljenek velük az oktatók: azokat rendelték be elbeszélgetésre, akiknek próbaidős a szerződésük, így indoklás nélkül ki lehetne rúgni őket, noha a tárgyalásokon végül nem erről volt szó.

Kedden Szász János rendező jelentette be felmondását.