A Golden Globe díjátadó covid gócként működhetett

A Golden Globe díjátadó covid gócként működhetett

Egy korábbi Golden Globe díjátadó (Fotó: Golden Globe/Facebook)

Fotó: HFPA Photographer

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Számos filmsztár, akik részt vettem a nemrégiben tartott Golden Globe díjátadón, a következő napokban arról számolt be, hogy megfertőződtek a koronavírussal. Vagyis nem kizárható (sőt elég valószínű), hogy az ünnepségen kapták el a covidot.

A coviddal megfertőződött filmszínészek között van Collin Farrell, Brendan Gleeson, Jamie Lee Curtis és Michelle Pfeiffer is. A hírek hallatán egy másik hollywoodi díjkiosztó, a Critics Choice Awards szervezői már negatív covidtesztet kértek a résztvevő sztároktól, hiszen sokan közülük ott voltak a Golden Globe-on is.

Pfeiffer az Instagramon jelentette be, hogy covidos, és emiatt sajnálatos módon ki kell hagynia a Critics Choice Awardsot, pedig ő adta  volna át Jeff Bridgesnek az életműdíjat. Helyette így John Goodman adta át neki.

Az Egyesült Államokban (ahogy szerte a világon) mára feloldottak gyakorlatilag minden kötelező érvényű járványellenes intézkedést, így a hollywoodi díjátadó szezon rendezvényei is saját maguk dönthetik el, hogy kérnek-e bármilyen igazolást a résztvevőktől vagy sem. Pedig Amerikában már hetek óta hetente több mint 400 ezer covidesetet regisztrálnak, ami hónapok óta a legmagasabb szám. A legutolsó adat szerint egy hét alatt 3907 ember hunyt el a betegségben.

(BBC)