Elhunyt a Fekete párducot megformáló Chadwick Boseman

Elhunyt a Fekete párducot megformáló Chadwick Boseman

Chadwick Boseman a Bosszúállók: Végtelen háború premierjének vetítésén 2018. április 23-án Los Angelesben (Fotó: Tinseltown/Shutterstock)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Negyvenhárom éves korában elhunyt Chadwick Boseman, aki a nagy sikert aratott Marvel képregényes mozi legújabb feldolgozásában játszotta el a Fekete párducot – jelentette be a megdöbbentő hírt Twitter-oldalán a színész családja. A brit közszolgálati BBC által is idézett gyászhír szerint Boseman a rákkal küzdött, egészségi állapotáról pedig egyáltalán nem beszélt a nyilvánosság előtt, ezért is érhetett sok mindenkit váratlanul a hír.

– Egy igazi harcos, Chadwick kitartott mindezek mellett, és elhozta a közönségnek azokat a filmeket, amelyeket annyira megszerettek – áll a család közleményében.

A 2018-as Fekete párduc nagy sikert hozott, illetve mintegy 1,3 milliárd dolláros bevételt az alkotóknak. Boseman a film kapcsán korábban úgy fogalmazott, ez a történet megváltoztatta a „fiatal, tehetséges és fekete” jelentését. A Dél-Karolinában született és a washingtoni Howard Egyetemen diplomázó színésszel forgott volna egyébként a Fekete párduc követekező része, amit 2022-ben kezdtek volna felvenni.

A Hollywood Reporter filmes szakportál szerint Bosemant négy évvel ezelőtt diagnosztizálták vastagbélrákkal. A színész, az AP hírügynöskég jelentése szerint Los Angeles közeli otthonában, családja körében hunyt el.