Elhunyt Lippai László szinkronszínész

Elhunyt Lippai László szinkronszínész

Lippai László (Fotó: Madách Színház/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hatvankét éves korában meghalt a jellegzetes hangú színművész-szinkronszínész, Lippai László. A tragikus hírről a Madách Színház számolt be Facebook-oldalán.

Lippai 1959. december 28-án született, a Színház- és Filmművészeti Főiskolát 1985-ben végezte el, hogy aztán rögtön a Madách Színházhoz szerződjön. Olyan darabokban láthattuk, mint a József és színes, szélesvásznú álomkabát, a Chicago, Az operaház fantomja vagy a Producerek.

A legismertebb szinkronhangok egyike volt, felnőttek és gyerekek egyaránt azonnal beazonosíthatták őt. A Szörny Rt. című animációs film egyik főhősének, Mike Wazowskinak ő kölcsönözte a hangját, de volt Son Goku a Dragon Ballban, ahogy Matthew Broderick vagy Ben Stiller visszatérő szinkronhangja is.

Az amerikai megrendelők ragaszkodnak bizonyos hangokhoz, így mikor megnézi a következő évi amerikai filmtermést, már tudhatja, Stillert vagy Brodericket ő fogja szinkronizálni – mesélte egy 2016-os videóinterjúban. A Hogyan lopjunk felhőkarcolót című filmben viszont mindketten játszottak, a szinkronrendező pedig megkérdezte, melyiket szeretné inkább. Ő azt válaszolta, Broderick közelebb állna hozzá, de kiszúrt magával, mert feleannyi tekercse volt, így a gázsija is feleannyi lett, mint Stiller szinkronhangjáé.

Szóba került az is, hogy az elmúlt években kevesebbet szinkronizált már. Mint mondta, megy az idő, másrészt olyan sok színházi feladata lett, hogy nem tud napokat eltölteni a szinkronstúdióban. Továbbá magához sem volt már türelme, nemhogy máshoz, és csak minőségi munkákat kívánt elvégezni, ezért kizárólag egyedül vállalt már feladatokat. Rajzfilmeket sem szeretett már szinkronizálni az utóbbi években, inkább preferálta a számára színészi kihívással járó munkákat.

Felbukkant a Te rongyos élet és a Hamis a baba című filmekben, illetve a Kisváros, az Angyalbőrben vagy a Drága örökösök sorozatokban is.