Lemondott Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója, de Csák János egyelőre nem fogadja el

Lemondott Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója, de Csák János egyelőre nem fogadja el

Vidnyánszky Attila a Nemzeti Színházban 2023. szeptember 4-én (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Nemzeti Színházban történt pénteki baleset miatt lemondott Vidnyánszky Attila, a teátrum vezérigazgatója – írja a Magyar Nemzet. Az intézmény azt közölte a lappal, hogy az igazgató „a péntek esti sajnálatos baleset hatására, elismerve vezérigazgatói felelősségét, lemondott a Nemzeti Színházban betöltött posztjáról”. Döntéséről tájékoztatta Csák János kulturális és innovációs minisztert.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium hétfő délelőtti közleménye szerint ugyanakkor „a miniszter a színházban történt balesettel kapcsolatos vizsgálat lezárultát követően foglalkozik a kezdeményezéssel”. Addig is Vidnyánszky Attila maradéktalanul ellátja a színház vezetésével összefüggő feladatait.

Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó pénteken, a Rómeó és Júlia előadásán szenvedett balesetet, a díszlet nézők által nem látható részén. Az intézmény nem közölte, hogy pontosan mi történt, csak annyit írtak, hogy a színészek „a körülményekhez képest jól vannak”, a baleset körülményeit pedig még vizsgálják. A hírek szerint az erkélyjelenetre készülve a színész a karjában tartotta a színésznőt, de megszédülhetett és mindketten átestek a korláton, majd több méter magasból a színpad deszkáira zuhantak.

Hétfőn a Semmelweis Egyetem azt írta, hogy a Nemzeti Színház színészei jobban vannak, állapotuk stabil, de még nem hagyhatták el a klinikát. Annyit árultak el egyelőre, hogy a két művészt végtagsérülésekkel szállították a mentők a Semmelweis Egyetem Traumatológiai Klinikájára, még aznap mindkettőjüket meg is műtötték.