A Telex cseh támogatója nonszensznek tartja, hogy Sorossal támadják

A Telex cseh támogatója nonszensznek tartja, hogy Sorossal támadják

A Telex stábja az induláskor (Fotó: Telex.hu/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK


Nonszensz, hogy a Telex támogatása miatt Soros Györgyöt emlegetik – erről beszélt az Azonnalinak Zdeněk Bakala cseh milliárdos médiacégének a vezérigazgatója, Zuzana Řezníčková. Az üzletember néhány hete jelentette be, hogy 200 ezer eurós, azaz több mint 70 millió forintos támogatást juttat el az újonnan indult oldalhoz.

Řezníčková szerint Bakala a kiadóvállalatára, az Economiára nem is üzleti vállalkozásként, hanem közszolgálatként tekint. Sokszor beszélgettek arról, hogyan tudnának támogatni kisebb, független projekteket, de a Telex megsegítésének ötlete egészen véletlenül jött. Interjút adott ugyanis az Economia egyik hetilapjának, a Respektnek a lap főszerkesztője, Munk Veronika. Akkor ő még az Index főszerkesztő-helyettese volt, de már tudni lehetett, hogy elhagyják a lapot.

A vezérigazgató úgy látja, akinek csak egy minimális rálátása van a cseh médiapiacra, nonszensznek tartja a sorosozó vádakat. „Mi is, meg a cseh médiapiac is ismerjük már Zdeněk Bakalát és azt, hogy mit csinál. Innentől az, hogy mit gondol a magyar kormánypárti média, már bocsánat, de nekünk nem számít. Nem is nagyon kommentálnánk ezt bővebben” – tette hozzá.

Řezníčková az interjúban elmondta azt is, hogy még nem tudták átutalni a pénzt, de már egyeztetnek róla. Ezért cserébe csak annyit kértek, hogy a támogatásért cserébe minőségi és független tartalmat állítsanak elő.