Vidnyánszky Attila marad a Magyar Teátrumi Társaság elnöke

Vidnyánszky Attila marad a Magyar Teátrumi Társaság elnöke

Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója beszél, mielőtt Kásler Miklóssal, a Magyarságkutató Intézet főigazgatójával, tiszteletbeli elnökével aláírja a két intézmény közötti tudományos, szakmai együttmûködési megállapodást a Magyarságkutató Intézetben 2023. október 18-án. (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ismét Vidnyánszky Attilát, a Nemzeti Színház vezérigazgatóját választotta elnökévé a Magyar Teátrumi Társaság (MTT) – közölte a szervezet kedden az MTI-vel.

A Magyar Állami Operaház Eiffel Műhelyházában tartott őszi tisztújító közgyűlésen az alelnöki posztokra Bakos Kiss Gábort, a Győri Nemzeti Színház igazgatóját, Fekete Pétert, a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ igazgatóját, Kis Domonkos Márkot, a Déryné Program igazgatóját, Pataki Andrást, a Kecskeméti Nemzeti Színház művészeti vezetőjét és Szabó Ágnest, a Gózon Gyula Kamaraszínház igazgatóját választották meg. Az új elnökség mandátuma öt évre szól – írták. A rendezvényen egy új tag, a Budapest Bábszínház felvételéről döntöttek, így most már 88 tagot számlál az egyesület. Az ülésen Szabó László, az MTT titkára bemutatta a szervezet elmúlt öt évben végzett munkáját, és olyan kérdésekben is konzultáltak, mint például a magánszínházak finanszírozási kérdései vagy az Országos Színházi Találkozó megszervezése – olvasható a közleményben.

Vidnyánszky Attila nemrég benyújtotta lemondását a Nemzeti Színház éléről, miután két színész súlyos balesetet szenvedett előadás közben. Csák János kulturális és innovációs miniszter viszont csak az ezzel kapcsolatos vizsgálat lezárultát követően foglalkozik ennek kérdésével.