Holoda Attila: Orbán már nem tud megújulni

Holoda Attila: Orbán már nem tud megújulni

Holoda Attila (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Orbánék szeretnek úgy tenni, mintha a saját zsebükből finanszíroznák az ötleteiket, miközben számtalan új adót vezettek be, amit mi fizetünk meg – mondta lapunknak a rezsicsökkentés kapcsán Holoda Attila. Hosszú út vezetett addig, amíg az Orbán-kormány helyettes államtitkárából az Egységben Magyarországért energiapolitikai szakértője lett. Ezalatt tanúja volt annak, hogyan vált a rezsicsökkentésből politikai termék, és elárulta azt is, mit is ért alatta valójában Márki-Zay Péter, illetve mi igaz abból a kormánymédiában tapasztalható hisztériából, amely a kérdést övezi.

Az összellenzéki program energiaügyi részének kidolgozásában még Fidesz-pártiak is segítettek Holoda Attilának, mert a lényeg az volt, hogy szakmailag jó tervezetet tudjanak letenni az asztalra. A szakértő az Orbán-kormány egyik nagy bűnének tartja, hogy összevonta a minisztériumokat, így az energiaügyet most legalább öt helyről irányítják, ami lehetetlenné teszi a hatékony munkát. 

• Hogyan került kapcsolatba Márki-Zay Péterrel és az ellenzéki összefogással?
• Hogyan viszonyulnak az összellenzék zöld pártjai az atomenergiához, illetve a paksi bővítéshez, és a maga részéről mit tart a helyes útnak?
• Miért kellene Orbán Viktort leváltani?

A teljes cikket a Magyar Hang február 18-án megjelent, 2022/8. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!