A jogbiztonság halott

A jogbiztonság halott

Orbán Viktor miniszterelnök (b2) a Sopronban tartott kihelyezett kormányülésen 2022. június 4-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A lakossági rezsicsökkentés előzmény nélkül bejelentett megcsonkítása, illetve a kisadózó vállalkozók tételes adója (kata) rendszerének teljes és azonnali átalakítása nem túl eredeti fordulattal az orbáni kormányzás állatorvosi lova. Mind a hatalomgyakorlás módját, mind annak tartalmát tekintve.

Kezdjük az utóbbival! Szimbolikus, ahogy időben összeér a kata kicsontozása és a multikat a közteherviselésbe kicsit jobban bevonni próbáló globális minimumadó magyar blokkolása. Kevés alkalmasabb pillanat van arra a mostaninál, hogy a szuverenista, nacionalista szálakból szőtt ideológiai fátyol mögül előbukkanjon a rút, neoliberális valóság. Az Orbán-kormány a globális piac legerősebb szereplőinek az érdekét védi, miközben a hazai kisvállalkozásokból szeretne többletbevételt kifacsarni.

A teljes cikket a Magyar Hang július 15-én megjelent, 2022/29. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!