A megszállt állam

A megszállt állam

Orbán Viktor az új kenyérből szel 2021. augusztus 20-án (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Állami ünnepünk, augusztus 20. közeledtével megszaporodnak a magyarság megmaradásáról, a nemzet létét fenyegető külső veszélyekről szóló harcias szónoklatok. Fontos a regnáló hatalom számára a kuruc hagyomány ébren tartása, a gerjesztett indulat becsatornázása. Nehogy észrevegye a nagyközönség, hogy az az állam, a magyar haza, amiről tanultunk, ami a tudatunkban él, amiről öröklött képzetünk van, nagy bajban van.

Nem az ünneprontás, a tisztánlátás szándékával indítja el e héten lapunk sorozatát, amely górcső alá veszi a magyar állam(iság) elsorvadásának, leépülésének fájdalmas folyamatát. Az oktatástól a vasúti személyszállításon, a rendvédelmen és a szociális ellátáson át a műemlékvédelemig és a lakhatásig, az egészséges környezethez való jog biztosításáig aggasztó képet mutat a kör- és kórkép. Elsorvadásról, leépülésről írtam az imént, de úgy pontos, ha elsorvasztást, leépítést emlegetünk.

• Az orbáni társadalmi-gazdasági modell kezdi felélni a tartalékait.
• Orbán Viktor kis túlzással maga az anti-Szent István.
• Az orbáni hatalom soha nem lesz azonos a hazával.

A teljes cikket a
Magyar Hang hetilap augusztus 18-án megjelent, 2023/33. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!