A szoknyapecér visszatér

A szoknyapecér visszatér

Borkai Zsolt hölgyek társaságában a luxusjachton

Borkai Zsolt, a magyar tornasport 1988-as olimpiai bajnoka, a Magyar Olimpiai Bizottság hajdani elnöke, az egykori fideszes országgyűlési képviselő nemrégen bejelentette, hogy az általa alapított civil egyesület jelöltjeként harcba indul régi munkahelyéért, Győr polgármesteri székéért a nyári önkormányzati választáson. Kijelentette továbbá, hogy őt erről a szándékáról maga Orbán Viktor sem tudná lebeszélni, ő indul, kész, punktum; illetve egy nyilatkozatában azonmód negatívan értékelte a jelenlegi városvezető, Dézsi Csaba András (aki a Fidesz jelöltje lesz a választáson) polgármesteri tevékenységét.

A közéletbe visszatért expolgármester megnyilatkozásai végtelen magabiztosságot tükröznek, véleménye szerint múltbéli tévelygését megbocsátották a győri választópolgárok. Borkai néhány éve egy bérelt jacht gyomrában lejátszódó, Fekete Pákó zenei aláfestésével színesített (súlyosbított?) parázna jelenettel került be az „erotikus” videókat megosztó portálok tartalmai közzé. A ledér hölgyekkel romantikus körülmények között (üres ásványvizes, vodkás palackok, terített asztalt körülvevő priccs, röhögő szemtanúk) játszódó szerelmes jelenet amatőr kamerás felvétele bejárta a magyar nyilvánosságot (mínusz állami média) a 2019-es helyhatósági választások előtt. Annak idején, némiképpen meglepetésre, a botrány kirobbanása után Győr népe újraválasztotta a saját nimbuszát aperolos butéliák között leromboló házasságtörő vezetőjét. A sokat emlegetett magyar néplélek (és porig alázott felesége is) elnézte a lólengés királyának csélcsap kilengését, ám az állampárt nem volt ennyire lágyszívű: a Karmelitából azonnal érkezett az ukáz, és a frissen megválasztott polgármesternek távoznia kellett a NER-ből, egyúttal Győr éléről. Az elmúlt éveket csendben, száműzetésben töltő Borkai most mégis úgy gondolja, újra eljött az ő ideje. Vajon miért? – tehetnénk fel a költői kérdést.

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap február 1-jéig kapható 2024/4. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!