Gyilkosság a „senki földjén”

Gyilkosság a „senki földjén”

Munkácsy Mihály A Rőzsehordó nő másolata a mezőhegyesi 18-as majorban (Fotó: Magyar Hang/Tompos Ádám)

Mezőhegyes közepéből besétálni a város 18-as major nevet viselő részébe olyan, mintha egy Krúdy-novellából egyetlen lapozással Tar Sándor-szociográfiába csúsztunk volna át. A széles dél-alföldi utcán minden eklektikus stílusban épült ház még elhagyatottan, pókhálósan is olyan büszkeséget sugároz magából, mintha még tegnap onnan indult volna vadászatra a vármegye főispánja. De az egykori csikós csárdától balra véget ér az ábrándos nosztalgia: itt már csak végnapok vannak. És mégis: a városrészben élők most megpróbálják a lehetetlent, és a település polgármesterének, Papp István Tibornak címzett aláírásgyűjtéssel szeretnék elérni, hogy visszakapják a régi életüket.

 „Költöztessék ki az egész S. családot”

„Rablók, bűnözők, gyilkosok települtek be eddig csendes, nyugodt városunkba. Emiatt az itt élőknek félelemben, rettegésben kell élniük. Szeretnénk visszakapni régi életünket. Követeljük, hogy költöztessék ki az egész S. családot Mezőhegyes területéről” – áll a petícióban.

A szignókat a 18-as majorhoz közeli egyik kocsmában is gyűjtik. Ebbe az ivóba járt ugyanis az a négy gyermeket nevelő, 44 éves családapa, aki a minap gyilkosság áldozata lett. Holttestét egy közeli erdőben találták meg, összeégve. A rendőrség az esettel kapcsolatban egy 25 éves helyi férfit vett őrizetbe, aki a gyilkosság helyszínén hagyta az iratait.

• Kiktől remélik a rendet Mezőhegyesen?
• Mi köze a kihaló majornak a beköltöző S. családnak?
• Hogy jutott erre a dicstelen sorsra a 18-as major?

A teljes cikket a Magyar Hang november 18-án megjelent, 2022/47. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!