Aranytartalék

Aranytartalék

Szavazók az önkormányzati, európai parlamenti (EP-) és nemzetiségi választásokon Nyíregyházán, a Krúdy Gyula közben lévő 7. szavazókörben 2024. június 9-én (Fotó: MTI/Balázs Attila)

A kemény mag még mindig áll a vártán! Őrködik a Fidesz senki mást meg nem tévesztő kinyilatkoztatásain, a rezsivédelem, a migráció-ellenesség, a békepártiság hamis szólamain. A törzsszavazók száma nem csökken, ők milliónyian óvják és teremtik meg a fideszes pártelit és a belőlük élő forint- és rubeljobboldal fényűző mindennapjait a szavazófülkében keményen bekarcolt ikszeikkel. Kétmillió honfitársunknak még mindig ezek számítanak, nem az infláció, nem a romokban heverő gazdaság, nem a végtelen várólisták. Nem az elszegényedés, nem a korrupció, nem a szűk elit mérhetetlen gazdagodása, a habokat szelő jachtok, a pénzbedobós hablándzsával tisztogatott Mercedes Maybachek.

Sokan sokfélét írtak ennek okairól, általában mindenki haragszik erre a megvezetett rétegre (néha én magam is), a kormánypárt pedig mindig érzékeny rezdüléssel válaszol, ha ezt a témát bolygatják kíváncsi és tanácstalan közírók. Most sem fogom kibogozni a gordiuszi csomót. Tény az, hogy ők a Fidesz Aranytartalékai! Négy-öt évenként harcba szólítja őket az Állampárt, és ők önként és dalolva mennek húsvéti csomagosztásra, tavaszi palántabörzére, ingyenes egészségfelmérésre, ahol fel sem tűnik számukra, hogy minden ajándékot, szolgáltatást csak lakcímkártya felmutatása (és azok adatainak rögzítése) után vehetnek át, vehetnek igénybe. Átvert és kiszolgáltatott embersereg! Így frissülnek a térségi Kubatov-listák, és ehhez asszisztál tudatlanul kétmillió ember. Természetesen nem ingyen kéri ezt a Pártelnök Úr, eljön ám a faluvégi sportpályákra időnként a Győzike meg a Kozsó, két nóta közötti kormánypropagandával, széles mosollyal, kondérban főt birkapörkölttel. A Fidesz megtanulta a vidéket, érti, mi hogyan működik arrafelé, és ehhez igazít Isaura Tévét, Sztárban Sztárt és Hírek egy percben-t. És ezen nem megsértődni kell (sem a törzsszavazóknak, sem a hatalomnak, de még az ellenzéknek sem), hanem igazodni, és megismerni a vidéket rövid távon, hosszú távon pedig nevelni, oktatni és felemelni. Épp azokra a tennivalókra lenne szükség, amikre most nincs hajlandóság kormányzati körökben, hiszen bolondok lennének kinyírni saját szavazóbázisukat, kétmillió szerencsétlen sorsú emberüket, az Aranytojást megszavazó híveiket.

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap június 27-ig kapható 2024/25. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!