„Az összeomlás szélén – de még – állunk” – a tatabányai kórházból jelentjük

„Az összeomlás szélén – de még – állunk” – a tatabányai kórházból jelentjük

Szent Borbála Kórház Tatabányán (Fotó: Magyar Hang/Grimm Balázs)

A tatabányai Szent Borbála Kórház főbejárata mellett hatszáz forintért lehet kürtőskalácsot venni. Hol máshol olyan fontos az egészséges életmód, mint itt, úgyhogy veszik is szépen. Mindenekelőtt azonban be kell jutni. Semmi faxni, a kapuban ugyan katonák és biztonságiak ácsorognak, de nincsen hőmérőzés. Az egyenruhások afféle információs szolgálatként működnek, miközben sétálok a főépület felé, egy főtörzs éppen terhes asszonyt kísér a megfelelő épülethez. 

Ott hőmérőznek. Jönnek betegek, meg egészségügyiek is ki, megint az egészséges életmód: dohányozni.

„A tatabányai Szent Borbála Kórházban is iszonyatos a káosz. Felmondott az összes közalkalmazott orvos munkavállaló a sürgősségi osztályon, többen távoztak a radiológiáról, többek között az osztályvezető, a kardiológián az osztályvezető főorvoson kívül két rezidens maradt, gond van a nefrológián is alig maradt orvos, a pszichiátrián a nővérek távoztak. Ez egy megyei kórház, így most működésképtelenné vált” – írta hétfőn Facebook-oldalán Kunetz Zsombor. Az egészségügyi szakértő ugyanott nyilvánosságra hozott egy, a kórház dolgozóinak küldött intézményen belüli tájékoztatót, ami arról szól, nem lesz éjszakai műszak az intézmény Sürgősségi Betegellátó Osztályán (SBO). Ezért aztán minden terület ügyeletes orvosa az SBO-n látják el a szakmaspecifikus betegeiket.

A teljes cikket a Magyar Hang március 5-én megjelent 2021/10. számában (tartalomjegyzék itt) találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!