Kis odafigyeléssel a biztosító fizeti a magánorvost

Kis odafigyeléssel a biztosító fizeti a magánorvost

Képünk csak illusztráció! CT-készülék a Főnix-Med Zrt. diagnosztikai központjában a Váci Greens Egészségközpontban 2018. február 6-án. (MTI Fotó: Máthé Zoltán)

A bezárt kórházi osztályok napról napra növekvő száma, a több hónapos, bizonyos beavatkozások esetében többéves várólisták, valamint a kórházak emelkedő adósságai jól mutatják az igencsak alulfinanszírozott, és ezért leépülőben lévő magyar egészségügy hosszú évek óta húzódó problémáit. Az emberek egyre elégedetlenebbek az állami egészségüggyel, ezért aki megengedheti magának, a magánegészségügyet választja.

Igaz, ott egy-egy szakorvosi vizsgálat 30–40 ezer forintra rúg, de legalább nem kell feleslegesen és órákon keresztül várakozni, és kulturált körülmények között kerül orvoshoz a páciens. A magánegészségügyi ellátás növekvő népszerűségét mutatja, hogy amíg néhány évvel ezelőtt szinte egyik napról a másikra lehetett szakorvosi vizsgálatra vagy képalkotó eljárásra – CT, PET CT, Cardio CT, MR – időpontot kapni, ma már ezekre több napot is várni kell, utóbbiak esetében akár egy hétnél is többet. Ugyancsak erre utalnak a Magyar Nemzeti Bank adatai, amelyek szerint egészségügyi kiadásaink 30 százalékát fizetjük zsebből, ennek azonban csak töredékét valamilyen öngondoskodási formán keresztül.

• Hogyan lehet olcsón magánegészségügyi ellátáshoz jutni?
• Mire jó az egészségpénztár?
• Hogyan fizethetünk egészségpénztárból úgy, hogy nincs a pénztári számlán elég pénzünk?

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!

Címkék: egészségügy